Malagasta Rincon de la Victoriaan kävellen

Aurinko paistoi, helppo kävely houkutti. Nousimme junasta Malagan keskustassa ja lähdimme kävellen rantaa kohti. Lopulta tulimme Rincon de la Victoriaan ja olimme kävelleet melkein 14km pitkin rantoja. Näistä Malaquetan, Palon ja Cala de Moralin rannat tekivät hienoimman vaikutuksen. Ihan kaikki ei ollut niin helppoa kuin piti olla, mutta erittäin positiivinen mieli päivästä jäi. Tulimme bussilla takaisin, tämä oli helppo ja halpa juttu.

Malagan keskustasta on helppo suunnistaa Malaguetan rannalle. Calle Lariosta ei kylläkään oikein koskaan voi ohittaa vain reippaasti ohi kävelemällä. Siellä on aina jotain näyttävää, kun kaupungissa jotain tapahtuu. Tänään alkoivat Malagan elokuvafestivaalit ja punainen matto kattoi koko kadun.

Sataman kohdalla voi valita katetun rantabulevardin tai sen vierellä olevan puiston.

Ranta on upea osa Malagaa ja se innostaakin niitä, jotka haluavat yhdistää ranta- ja kaupunkiloman.

Rannalla voi nauttia palmuista ja hienoista näkymistä joka suuntaan.

Ylös katsellessa voi muistella muita Malagan nähtävyyksiä, kuten Gibralfaron linnaa ja näköalapaikkaa.

Ranta tarjoaa tekemistä myös lapsille ja kuntoilijoille, joille pelkkä leppoisa kävely ei riitä. Samoja välineitä oli kyllä joka rannalla.

Hienoa rannassa oli myös leveä ja helppo kävelykatu.

Pikkuisen harmitti, kun vieressä kulkenut ajoväylä lopuksi tuli lähemmäksi ja sekä pyöräilijöille että jalankulkijoille tarkoitettu väylä tuli kapeammaksi. Vastaantulijoiden välttely ja liikenten humina eivät lisää nautintoa.

Pian tulimme kuitenkin Balnerarion puiston kohdalle ja voimme taas siirtyä ajoväylältä kauemmas.

Palon rannat vasta paljon tarjosivatkin rennoille lomailijoille. Koko ranta oli täynnä ravintoloita ja terasseja, joilla hiilloksilla savustettiin kalaa. Terasseilla oli paljon ihmisiä, joten siitäkin päättelimme, että tarjonta on hyvää. Eräs espanjalainen ystävämme on tätä ravintolatarjontaa meille myös suositellut.

Olemmekohan me jotenkin huonoja turisteja, kun kävelemme hymyillen ja päätä pudistaen sisäänheittäjien ohi, istahdamme sopivalle penkille rantaan ja kaivamme repusta omat leivät, porkkanat, hedelmät ja mehut? Ainakin nautimme rauhassa maisemista.

Ravintolatarjonnan lisäksi rannoilla oli houkuttelevia vessoja. Ihan kaikki eivät kyllä olleet auki.

Playa el Dedon kohdalla tuli sitten ensimmäinen kohta, joka ei ollut esteetön. Polku poikki.

Mutta ei tuo kivien yli kiipeäminen mitään muuttanut, kaunista oli edelleenkin.

Kunnes sitten tuli jo sellainenkin pätkä reittiä, josta ei voinut enää tykätä. Ahdas alue kävelijöille ja pyöräilijöille (jotka onneksi kohteliaasti pysähtyivät väistämään), autot ihan vieressä ja kaiken huipuksi vielä iso. sementtitehdas, joka lisäsi meteliä.

Kävelimme tätä kohtaa jo toista kertaa. Pari päivää sitten tulimme Rincon de la Victoriasta bussilla suunnilleen tänne ja käännyimme kävelemään takaisin. Silloin ylitimme tien N-340 tällaisen kävelysiltarakennelman kautta ja tulimme huomattavasi tuulisemmalle rannalle kuin tänään.

Tällä kohtaa kävelytie on leveä, mutta pikkuisen epätasainen kävelemiseen. Pitää koko ajan katsoa varpaisiin, ettei kengän kärki satu tarttumaan johonkin epätasaiseen reunaan. (Sanoo kerran monta vuotta sitten tällaiseen kaatunut.)

Oli kyllä näyttävää nähtävää, kun vain malttoi välillä nostaa katseensa niistä varpaista.

Rannat olivat näin tyhjiä. On maaliskuun 10. päivä. Ehkä se johtuu siitä, vaikka lämmintä oli yli 20 astetta.

Tie vaihtui tällaiseksi, helpommaksi kävellä. Ja pyöräilijät muistivat tosi hyvin, että heillä on kello pyörässä. Ei paha.

Ennen kuin saavuttiin viimeiselle hienolle pätkälle tätä reittiämme, eli Cala Moralin rannalle, saimme vielä hetken kulkea autotiellä. Aika hienolta näyttävä kävelytie oli remontissa. Tien sisälle kätkettiin jotain isoa putkea.

Remonttipätkä loppui tähän ja sen jälkeen alkoi taas kaunis ranta.

Cala del Moralin ranta on yksi reitin hienoimpia. Siellä on myös kiinnostavia leikkipaikkoja lapsille.

Huikein juttu Cala del Moralin rannoilla on kuitenkin tämän kallion yli kiipeäminen. Kaiteellisia polkuja riittää, näköalatasanteille on pakko pysähtyä, penkkejäkin on.

Kalliot, kukat, meri – ihanaa katseltavaa.

Vieläkin ylemmäs olisi ilmeisesti päässyt, mutta nämä portaat olivat nyt suljetut molemmista suunnista, ilmeisesti jotain remonttia täälläkin menossa, eli menemättä jäi.

Mutta ei se mitään, nähtävää riitti muutakin kuin maisemia. Neitsyt Maria kukkineen ja junaa esittävä muraali.

Kallion yli ei yleensä ole pakko kiivetä, jos portaita ja näkymiä haluaa välttää. Kallion läpi kulkee tunneli pyöräilijöitä ja jalankulkijoita varten, mutta juuri nyt tämä tunneli ja pyöräilijöille ainoa mahdollinen tie olivat suljettuna. Niihinkin oltiin kaivamassa jotain putkea. Eli juuri nyt (10.3.2023) mahdollinen tarpeellinen esteettömyys kulkuväylällä ei toteudu.

Kalliolta ei myöskään ollut mitään luontevaa väylää takaisin rannan tasalle niin kuin aikaisemmin tunnelia pitkin. Nousimme ylös ja katselimme rantaa sieltä.

Jatkoimme matkaa siis autotielle tästä kuvasta vasemmalle, emmekä menneet Rincon de la Victorian rannalle asti ollenkaan, vaan etsimme lähimmän bussipysäkin ja astuimme seuraavaan takaisin Malagaan menevään bussiin.

Tämä reitin hankaluus olisi ehkä harmittanut, jos emme jo aikaisemmin viime syksynä olisi käyneet Rincon de la Victoriassa ja kävelleet näitä ihania rantoja.

Olimme jo silloin niin ihastuneita Rincon de la Victoriaan, että päätimme heti tulla joskus uudelleen. Viime viikonlopun olimme siellä pari yötä, ja silloin kävelimme rantoja. Myös majapaikkamme oli oikein mukava ja tilava asunto. Suosittelemme. Löytyy nimellä: Apartamento 60 m2 en la playa, ja se on Benagalbónin puolella, kolmisen kilometriä Rincon de la Victorian keskustasta itään.

Meillä oli hyvä päivä. Tämä kävely oli rento ja useimmilta kohdiltaan nautinnollinen. Kävelymatkaa tuli noin 14km ja tulimme siis bussilla takaisin Malagaan. Bussi kulkee koko matkan ajan sopivan lähellä tätä kävelyreittiä, eli jos haluaa kääntyä takaisin aiemmin, se on helppoa.

Tallensin reitin kävellessämme myös Wikilociin, ja tästä näkee, miten lähellä toisiaan kävelty menomatka ja bussilla takaisin ajettu matka ovat toisiaan.

8 ajatusta artikkelista “Malagasta Rincon de la Victoriaan kävellen

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Tuo onkin mukavaa, kun rannalla on erilaisia kuntoiluvälineitä. Useimmiten omien kokemusteni perusteella ovat usein varsin suosittuja, kun sellaisia löytyy. Reissussa ei itse sellaisia oikein tule hyödynnettyä, mutta kotimaassa kyllä. Ja kyllä, tuollaiset rannalla olevat kävelykadut ovat hienoja ja tuo kävely rantakalliolla näyttää todella upeilta!

  Tykkää

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Yes, nuo kuntoiluvälineet olivat joka paikassa aika suosittuja. Sain odottaa aika pitkään, että sain kuvan, jossa ei ole ponnistelevia ihmisiä, lähinnä miehiä. Ja reitillämme näkyi myös juosten kuntoilevia ihmisiä melko paljon. Tuo rantakallio on oikeasti nähtävyys.

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Rincón de la Victoria on minusta oikein hyvä paikka Malagan lähellä, ihan kuin Guadalmarkin. Tuo asunto sopi meille hyvin. Oli tilaa, parkkipaikka ja kaikki toimi. Parvekkeelta oli hyvin rajattu näkymä vain sisäpihalle, se voi olla jollekin ikävämpi piirre kuin meille. Mutta kannattaa googlettaa, me varasimme Booking.comista.

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Tuo reitin helppous tosiaankin on hyvä piirre. Ajattelimme, että monet voisivat tykätä vaikka kävellä Palon rannoille asti, syödä siellä savustetun kala-aterian ja sitten tulla bussilla takaisin. Tai vain käydä siellä Rincon de la Victorian päässä, missä ovat ne kalliot ja portaat ja ihanat näköalat. Tuo bussijuttu antaa joustoa kävelyyn.

   Tykkää

   Vastaa
 2. Krista/Kristallinhohtoa

  Malagassa tuli käytyä juuri ennen Koronaa. Taitaa muuten olla vieläkin postaus kirjoittamatta siitä. Kuvat olisi kyllä odottamassa, mutta teksti on jäänyt puolitiehen. Kiitos inspiraatiosta. Jos tästä itsekin ottaisi niskasta kiinni ja kirjoittaisi siitä reissusta.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Malaga on niin suosittu matkakohde, että monet varmasti lukisivat siitä tosi mielellään eri kirjoittajien kokemuksia. Ainakin meidän muut kirjoitukset siitä ovat tavoittaneet lukijoita vuosien mittaan.

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s