Alexander Reichstein He ovat täällä

Ystävät kutsuivat minut Riihimäen kaupunginmuseon pihalle katsomaan Alexander Reichsteinin installaatiota: He ovat täällä. Alexander Reichsteinin mukaan ihmiset eivät koskaan katoa jäljettömiin: kauan sitten puhutut sanat, askeleet ja hengitys kuuluvat edelleen. Jo kauan sitten kuolleet henkilöt kuljeskelevat puutarhassa ja tapaavat toisiaan.

Fluoresoivalla maalilla ruiskutetut, teräslangasta taivutetut ihmishahmot heräävät uv-valossa eloon kuin aaveet. Läpikuultavat hahmot sulautuvat ympäristöönsä ja Riihimäen kaupunginmuseon pihasta tulee osa teosta.

Taiteilija Alexander Reichstein on koulutukseltaan graafikko. Hän on tehnyt näitä tyyliteltyjä hahmoja useisiin installaatioihin, jotka ovat olleet esillä eri puolilla Suomea ja mm. Ranskassa, Liettuassa, Puolassa ja Israelissa. Hahmoihin liittyy myös oma äänimaailma. Musiikki kuului puistossa tänäänkin. Tässä kuvat hahmoista:

Hahmoja katsellessa oli mielenkiintoista arvailla, miten ihmisen kokoiset hahmot oli luotu. Ne oli siis valmistettu fluerisoivalla maalilla suihkutetusta teräslangasta ja valaistu UV-valolla.

Alexander Reichstein on tuottelias taiteilija, joka on 1980-luvulta alkaen luonut lapsille ja aikuisille kirjoja, tapahtumia, näyttelyitä ja installaatioita. Reichsteinin kuvittama kirja Gondwanan lapset sai Finlandia Junior -palkinnon vuonna 1997. Vuonna 2008 taiteilijalle myönnettiin lastenkulttuurin valtionpalkinto. Hän on asunut ja työskennellyt Helsingissä vuodesta 1990 lähtien.

Olipa kiva tutustua tällaiseen! Tämä nstallaatio on Riihimäen kaupunginmuseon pihalla 4.1.2023 asti.

2 ajatusta artikkelista “Alexander Reichstein He ovat täällä

  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Niinpä, harmi tosiaan. Monasti harmittaa, että jostain kivasta kuulee vasta niin myöhään, että ei ehdi. Tänään kuulin, että lähellä olevassa kirkkopuistossa olisi ollut lisää nähtävää, mutta juuri nyt ei olla enää Riihimäen suuntaan lähdössä.

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s