Stadionin torni – juuri nyt!

Mitä Stadionin tornista ei näy? Juha muisteli kouluajan ympäristöopin kirjan tekstiä, mutta minä kaivelin esille kameraa ja halusin nähdä sen, mitä sieltä näkyy.

”Stadionin tornista ei näy vain Helsinkiä vaan myös Espoota ja Vantaata”, luki siinä Juhan ympäristöopin kirjassa. Totta. Mennäänpä yksityiskohtiin, nimittäin niin paljon näkyy.

Aurinkoisen sunnuntaiaamun päähänpisto oli täydellinen ajoitus. Stadionin tornista näkyi fantastisia ruskamaisemia yli Helsingin joka suuntaan.

Oli kiva katsella tuttuja rakennuksia.

Vieressä olevat rakennuksetkin saivat uuden ilmeen täältä korkealta.

Liikenteen tarkkailu yläilmoista näytti kiinnostavan myös samaan aikaan paikalle sattunutta pikkupoikaa.

Bongailimme kirkontorneja.

Bongailimme myös paikkoja, joissa olimme Helsingissä asuneet.

Helsinki on meren lähellä. Monesta suunnasta. Ja täältä tosiaankin näkyy Espooseen.

Koimme olomme turvalliseksi. Ostimme etukäteen liput kymmeneksi ja ensimmäiset puoli tuntia hengitimme kahdestaan raikasta syysilmaa ja otimme kuvia joka suuntaan. Korkeanpaikankammoiselle kaiteet luovat turvallisuutta ja hissiin pääsi vain oma seurue kerralla. Eipä sinne juuri kahta aikuista enempää olisi mahtunutkaan.

Sitten tulee hurraahuuto museokorteille! Tornin juurella olevaan urheilumuseoon pääsee kortilla. Kävimme tutustumassa, vaikka emme mitään tulosurheilun faneja olekaan. Kiinnostuneelle museo tarjoaa muistoja urheilun juhlahetkistä ja monenlaisia varusteiden kuvia. Itse tykkäsimme visuaalisuudesta ja viihtyisistä tiloista myös

Me emme olisi me, ellemme olisi myös vähän lenkkeilleet vierailumme lopuksi. Kävelimme Stadionin ympäri. Kannatti sekin.

Stadionia kiertäessä löytyy myös pari aiheeseen liittyvää patsasta. Paavo Nurmesta meillä ei ole henkilökohtaista kokemusta, mutta Tahko Pihkala ehdotti Juhalle 12-vuotiaana, että hänestä voisi tulla hyvä keihäänheittäjä, koska näytti siltä, että hänellä oli keihäänheittäjän raamit. Seuraavan kesän Juha harjoitteli ja päätti vaihtaa keihään kitaraan. Olen sitä mieltä, että kannatti. Kitara pysyy kädessä vieläkin, keihäät lojukoot mieluummin urheilumuseon vitriinissä.

Jos nyt harkitset tornissa vierailua, käy pian. Ihana paikka, suosittelen! Puiden lehdet putoavat nyt vauhdilla ja kohta maiseman värikkyys on poissa. Liput pitää ostaa ennakkoon. Seuraavaksi haluan torniin, kun voin katsella Helsingin valoja sieltä.

Kirjoittelemme retkistämme lisää. Ja seuraava kirjoitus Stadionin tornista syntyikin heti seuraavana päivänä, kun veimme kuusi vanhinta lastenlastamme sinne. Teksti löytyy tästä: ”Stadionin torni heti uudelleen.”

Voit seurata meitä Facebookissa: Ailajajuha.

15 ajatusta artikkelista “Stadionin torni – juuri nyt!

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Tuollahan olisikin hauskaa käydä! Yleensä jossain näköalapaikassa käydessä se tapahtuu reissussa, jolloin kaupunki ja näköalapaikalta näkyvät paikat ovat vieraita. Stadionilla käydessä fiilis on varmasti erilainen, kun pystyy bongailemaan itselle tuttuja paikkoja!

    Liked by 1 henkilö

    Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Se tuttuus oli juuri hauskaa, kun ihan omia entisiä kotejamme pystyimme katsomaan, samoin työpaikkoja ja kulkemiamme reittejä. Tuli ihan oma fiilis siitä. Kiitos kommentistasi!

      Tykkää

      Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Kiitos kommentistasi! Käynti oli tosiaankin hieno. Niin hieno, että ostimme tälle päivälle kahdeksan lippua lisää. Toivottavasti sää hellii niin kuin eilen.

      Tykkää

      Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Kiitos kommentistasi! Tosiaan helppo ja kiva kohde, eikä vie paljon aikaakaan. Lippu pitää ostaa etukäteen ja tarkistaa aukiolo. Tornihan on ollut vuosikausia suljettuna stadionin remontin ajan, eli ei mikään ihme, että et ole huomannut.

      Tykkää

      Vastaa
  2. FAMMO MATKALLA

    Stadionin tornissa kävin luokkarekellä kansakoulun kolmannella luokalla. Yhtään en muista mitä ympäristöopin kirjassa sanottiin enkä edes mitä kaikkea sieltä näkyi, mutta samalla retkellä kävimme myös presidentin linnassa. Tämä tapahtui siis 60-luvulla. Kieltämättä pieni päivitys voisi olla paikallaan 🙂 ruska on joka tapauksessa kuvissa hienoimmillaan.

    Liked by 1 henkilö

    Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Minä olen käynyt siellä joskus 70-luvulla. Torni on ollut suljettuna vuosikausia Stadionin remontin ajan ja avattu nyt syyskuussa. Käynti oli niin hauska ja vaikuttava, että hommasimme heti seuraavaksi päiväksi uudet yhdeksän lippua ja keräsimme vanhimmat lastenlapset mukaan 🙂 Oli hyvä käynti sekin. Kiitos kommentistasi!

      Tykkää

      Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Kiitos kommentistasi! Minäkin juoksin siis ”juoksin” HCR:n lyhimmän matkan viime vuonna ja sen lisäksi, että olin ihan tyytyväinen siihen, että tällä iällä vielä osallistun tuollaiseen, oli tosiaankin hieno fiilis saapua maaliin juuri Stadionille.

      Tykkää

      Vastaa
  3. INDIVUE

    Kiitos vinkistä! Tuolta käsin onkin parempi valokuvata Helsinkiä kuin läheisen Linnanmäen näköalatornista, Kingistä tai raketista.

    Tykkää

    Vastaa

Jätä kommentti