Tunnustusta Espanjan harrastajille!

Kaksi vuotta  sitten kyselin kavereilta, kannattaisiko meidän alkaa kirjoittaa matkablogia ja kyselin nimiehdotuksia sille. Sain rohkaisua ja ehdotuksia, joista en sitten valitettavasti valinnut mitään, vaan valitsin blogin nimeksi vähän hankalan ”Espanjaan Espanjassa Espanjasta”, koska ajattelimme kerätä siihen kokemuksemme Espanjan matkoista, emmekä siinä vaiheessa edes tienneet ajavamme vielä vaikka Montenegroon tai viettävämme kodinvaihtoviikkoja Hollannissa ja Sveitsissä.

Mutta tehty, mikä tehty, ja olemme koko päivän iloisina miettineet Costa del Sol Centro des Turistas Ignorantesin meille antamaa hienoa  tunnustusta  ahkerasta espanjanharrastuksestamme ja iloinneet siitä, että he ovat luvanneet meille palkinnoksi valkoisten andalusialaiskylien patikointikartat. Olemme sen kyllä ansainneet – eikö? Ihan ahkerasti olemme patikoineet tuntemattomilla vuorilla ja pikkukylissä ja kirjoittaneet niistä kaikenlaista positiivista:

Juha on villinnyt espanjalaiskoululaiset kitaransoitolla, tiptapilla  ja muumilauluilla  jo montakin kertaa, ja itse olen päässyt näyttämään Suomi-kuvia ja kokeilemaan espanjantaitojani:

  

Toissa syksynä parvekkeemme oli koulun pihan vieressä. Juha tutustui urheasti hyvin läheltä koululaisten välituntikiipeilyyn ja nokkahuiluharjoituksiin.

Palkintoa myönnettäessä mainittiin myös myönteinen panoksemme verkostoitumiseen. Tässä jotain esimerkkejä:

Aurinkorannikon kuoro on saanut Juhasta tunnollisen ja vahvan tenorin.

Olemme tutustuneet syksyllä Andalusian pikkukylien festareihin Andalucian elämysretkien kautta. Yksi hauskimmista oli tämä porkkanafestari, jossa opimme, että porkkanat voivat olla violetteja ja isoja, melkeinpä mustia.

ja joulukuussa pidimme Seurakuntakodilla ihan oman illan laulattamalla matkalauluja ja kertomalla vinkkejä erilaisista patikointi- ja retkikohteista, joissa olemme itse käyneet. Tässä yksi suosikeistamme. Refugio de Juanar.

Ja kuten alkukuvassa näkyy, olemme ihan tosissamme ja sinnikkäästi paneutuneet myös espanjan opiskeluun. Meillä on jo todistukset lukion lyhyen espanjan kurssien läpäisystä. Matkailusivustot alkavat jo aueta espanjaksikin, kun kaikenlaisesta kulttuurista ei oikein ole suomeksi tietoa saatavilla. Viimeksi selasimme niitä, kun piti hankkia tietoa jouluseimien kakkijasta.

Kun vielä oppisi puhumaan ja yleensäkin muistaisi, mitä on oppinut.

APRILLIA!

Costa del Sol Centro Cultural des Turistas Ignorantes (eli Aurinkorannikon tietämättömien turistien keskus) olisi kyllä voinut meille jonkun tunnustuksen antaa. Nimittäin tuo edellä oleva oli kyllä ihan totta, mutta tunnustus vain paikallinen aprillipila.

Tänään on viattomien lasten päivä, jota Espanjassa vietetään samaan tapaan kuin meillä aprillipäivää. Lehdissä ja muussa mediassa on valeuutisia, ihmisiä houkutellaan kerääntymään toreille katsomaan milloin mitäkin sensaatiota, ja joulutoreilla myydään pilailuvälineitä, peruukkeja, syyhypulveria, näkymätöntä mustetta ja muuta hauskaa.

Yksi yleinen pila on kiinnittää toisen selkään salaa valkoinen paperinukke. Joskus siinä lukee sana ”inocente”

Tietyillä paikkakunnilla on omia fiestoja. La fiesta de los locos de Jalance Valenciassa (loco=hullu), jossa hullujen pormestari johtaa kaupunkia vuorokauden. Murciassa on juhla, jossa tanssitaan kansantansseja ja lauletaan, ja muutamissa paikoissa Pohjois-Espanjassa valitaan lapsi piispan tehtäviin vuorokaudeksi. Hulluin juttu, jonka olen kuullut on Festa dels Enfarinats Alicantessa, jossa ensin kapinalliset kerääntyvät kaduille syöksemään kaupunginhallituksen vallasta ja tämä sitten johtaa sotaan, jossa heitellään jauhoja ja munia. Täällä on valaiseva video  tuosta fiestasta. Lisäys: Nyt tämän kirjoitettuani näin, että myös Iltalehdellä on tänään ollut tästä juttu.

Oikeastaan vähän harmi, että espanjalainen Día de los Santos Inocentes eli viattomien lasten päivä on sellaiseen aikaan vuodesta, että tuskin olemme siellä silloin koskaan. Olisi kiva nähdä, miten se toimii.

Kiitos kun kävit, jatketaan iloista patikointia, espanjanopiskelua ja kirjoittelua! Niille pienten valkoisten kylien kartoille olisi kyllä ollut käyttöä.

Facebook: Ailajajuha

33 ajatusta artikkelista “Tunnustusta Espanjan harrastajille!

 1. Seija Paajanen

  Onnea Aila ja Juha! Olette kyllä tunnustuksen ansainneet. Pitkin syksyä olen seurannut mielenkiinnolla blogianne ja ihaillut valokuvianne. Retkikuvauksenne ovat olleet eläviä ja hauskojakin.

  Tykkää

  Vastaa
 2. Tuukka Haapaniemi

  Heh heh, tuo sana Ignorantes on sen verran kansainvälinen, että herätti heti epäilyksen jostain jujutuksesta. Jompaan kumpaan suuntaan 😊

  Tykkää

  Vastaa
  1. espanjaan Kirjoittaja

   Ajattelin itsekin, että tuo sana kertoisi jujun saman tien tai ainakin johtaisi päivän nimeen ”El Día des Inocentes”.

   Tykkää

   Vastaa
 3. Kaisa k

  Lankaan menin!! Terkkuja Sevillasta! Ryhdyn nyt kahlaamaan bloginne aarreaittaa läpi. Pitäisi keksiä kahdelle päivälle kivoja kohteita ja triltä niitä tosiaan löytää.

  Tykkää

  Vastaa
  1. espanjaan Kirjoittaja

   Kiitos kommenteista Kaisa, Tuukka ja Seija ja kiva, kun ehditte käydä ja kommentoida. Jouduin itse aamulla jujutuksen uhriksi ja sitten päätin kirjoittaa oman. Ehdin kyllä päivän mittaan jonkin verran lueskella tästä traditiosta, mikä oli aika valaisevaa sekin.

   Tykkää

   Vastaa
 4. Kosti Kallio

  Hieno tunnustus ja palkinto myös!
  Kiitos teille myönteisistä ja mielenkiintoisista raporteista kuvineen! Aivan kuin olisi itse ollut matkalla mukana!

  Tykkää

  Vastaa
 5. Tarja

  Teidän kanssanne pitää näköjään olla tarkkana, ettei putoa Andalusian rattailta 😁 .
  Uutinen olisi todella voinut olla tottakin eikä sitä silloin pidä ignoroida.

  Tykkää

  Vastaa
  1. espanjaan Kirjoittaja

   .Kiitos Tarja! Yritimme kovasti löytää uskottavat perusteet palkitsemiselle ja itse valitsimme meille mieluisan toivepalkinnon. Tulkaa vain takaisin rattaille tekin, pian nähdään. Ostimme eilen laivaliput jo.

   Tykkää

   Vastaa
  1. espanjaan Kirjoittaja

   Kiitos Marja, kyllä me vielä taidamme jatkaa. Odottaa sitä tunnustusta jossain vaiheessa. Kiva, kun kävit!

   Tykkää

   Vastaa
 6. Riina Kinnunen

  Teidän reissujuttuja on hauska lukea! Niissä on seikkailuhenkeä, josta voi ottaa mallia nuoret ja eläkeläiset 😊

  Tykkää

  Vastaa
  1. espanjaan Kirjoittaja

   Kiitos Riina! Tosi on, meidän polut ovat polkuja, joita voi kulkea ihan kuka tahansa. Nuoremmat menevät nopeammin, mutta meillä ei ole kiirettä mihinkään. 🙂 Kiva, kun kommentoit!

   Tykkää

   Vastaa
 7. Virpi/Hätälasku matkablogi

  Hih, lankaan menin! 😀 Hieno idea! Mukavaa tulevaa matkailuvuotta teille, niin Espanjassa kuin muuallakin! 🙂

  Tykkää

  Vastaa
  1. espanjaan Kirjoittaja

   Kiitos Virpi! Mukavaa matkailuvuotta sinullekin. Oli pakko keksiä jotain erilaista, kun olemme juuri nyt Suomessa, eikä päästä uusiin paikkoihin. Mutta on kai nämä ”kulttuurijututkin” paikallaan välillä.

   Tykkää

   Vastaa
 8. Annemaria/Samppanjaa muovimukista

  Kyllä olisitte tuollaisen palkinnon ansainneet ihan oikeastikin. Niin paljon olet blogijutuissasi välittänyt tietoa paikallisten tavoista ja kulttuurista. Nyt selvisi tuo munasotakin. Olen nähnyt kuvia kyseisestä tapahtumasta ja aina ihmetellyt, että mikä ihmeen juttu tämä oikein on.

  Tykkää

  Vastaa
  1. espanjaan Kirjoittaja

   Kiva, kun kävit ja sait sinäkin jo paljon kokenut jotain uutta. Vähän kyseenalainen tapa varmaan välittää tätä kulttuuria näinkin, mutta toivottavasti kukaan ei nolostu. Olen jo törmännyt aika monenlaiseen uutisointiin, esimerkiksi uutiseen siitä, että Teuvo Hakkaraisesta olisi tulossa Espanjan pääministeri…

   Tykkää

   Vastaa
 9. Seija

  Lankaan menin minäkin. Olisitte kyllä tunnustuksen ansainneet! Juttu nauratti kyllä kovasti – mukava oli siinä tuo kuvituksena oleva ”kökköpatsaskin”. Erityisesti olen arvostanut Ailan ”ATK-taitoja”. Kartat, joihin reitit ja kohteet on merkitty ovat jotakin sellaista, jota minä en osaisi tehdä.

  Tykkää

  Vastaa
  1. espanjaan Kirjoittaja

   Ihanaa kuulla, että tämä oli niin uskottavaa, että sinäkin menit lankaan, vaikka meidät hyvin tunnetkin. Kiitos Seija! Pyrimme tosiaankin olemaan näissä jutuissamme myös informatiivisia, siksi niitä karttoja.

   Tykkää

   Vastaa
 10. Jouko Jyrkämä

  Heh, heh… aika uskottavaa🤪🤣. Ootteko muuten tulissa Epsaniaan nyt talvella? kuoroasiat mielessä…

  Tykkää

  Vastaa
  1. espanjaan Kirjoittaja

   Kiitos, tuntuu hyvältä kuulla, että tämä oli jopa uskottavaa 🙂 Tämän kevään suunnitelmat ovat vielä perhesyistä vähän auki, päätämme myöhemmin. Juuri nyt harjoittelemme lenkkeilyä Paloheinän metsissä.

   Tykkää

   Vastaa
 11. Leena - Kaisa Klemola

  Onnea Aila ja Juha! Olette todellakin tunnustuksenne ansainneet! Kiitos niistä monista retkistä joissa olen saanut olla mukananne! 👍👏🌹

  Tykkää

  Vastaa
  1. espanjaan Kirjoittaja

   Hauskinta tässä onkin, että nekin ihmiset menevät lankaan, jotka tuntevat meidät 🙂 Kiitos Iris!

   Tykkää

   Vastaa
  1. espanjaan Kirjoittaja

   Kiitos Riitta! Voi kun olisikin ollut jotain muuta kuin espanjalaisten aprillipäivä.

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s