Calahondan ja Cabopinon lankkupolut – helppoa ja hauskaa

Senda Litoral

Senda Litoral on monivuotinen hanke, jonka jälkeen Aurinkorannikolla on toimiva rantareitti pyöräilijöille ja kävelijöille noin parinsadan kilometrin matkalla aina Nerjasta Manilvaan. Mikä sen ihanampaa. Kävellä meren ja hiekkarannan yläpuolella sileää ja esteetöntä rakennettua polkua, katsella merelle, kuunnella aaltojen tyrskettä rantakiviin, antaa auringon helliä ja tuulenvireen sopivasti viilentää. Juuri tällaisen retken teimme tänään Calahondan ja Cabopinon lankkupoluilla. Meillä on useita aikaisempiakin hyviä kokemuksia sieltä.

Calahondan lankkupolut

Mijasin kunnan alueella kulkeva osuus Malagan provinssin Senda Litoral -hankkeesta alkaa olla jo aika valmis.  Itse asiassa luulimme, että se olisi ollut jo ihan valmis, koska sen piti valmistua jo viime vuonna, mutta oli siinä vieläkin pari pikku pätkää ilman kunnollista rantapolkua.  Mutta aina paranee.

Olemme kaipailleeet Cabopinon ja Mijasin rantareitin välille polkua, mutta vielä tänäänkin polun puutteessa olisi pitänyt kävellä pieni matka hiekalla. Emme kävelleet. Kävelimme vähän ylempänä olevaa katua Urbanización Cabopinon kautta, emmekä venesataman kautta. Ei se ollut mitenkään huono vaihtoehto, koska se tarjosi taas  kauniita taloja, siistin kadun ja kukkivaa kasvillisuutta.

Ja hetken päästä olimmekin jo rannalla.

Tämän rantareitin varrella on kahviloita ja ravintoloita, jotka ainakin tällaisena kauniina päivänä olivat vielä marraskuun lopullakin auki.

Edellisen kerran lankkupoluilla kävellessämme oli helmikuu. Käännyimme rantatieltä Cala de Mijasin kohdalla, jätimme auton johonkin kadunvarteen ja kävelimme rantaan. Marbellan bussilla 220 Fuengirolan suunnasta pääsee samoille paikoille yhtä hyvin.

Oli rauhallinen ja mukava kävelyreitti  helmikuisena iltana. Punainen puusilta muuttui auringonlaskun väreissä vielä lämpimämmän sävyiseksi.

Katselimme rantakivikkoon iskeviä aaltoja. Joillain kivillä näimme kalastajiakin ja muutaman pikkupojan hyppimässä kivillä.

Calahondan päässä myös auringonlasku tarjoutui vaikuttavana eteemme.

Cala de Mijasin suuntaan taivas sai auringon laskettua  herkän vaaleanpunaiset värinsä.

Helmikuun kävelyretkemme varrella ainoa auki ollut ruokapaikka oli parin neliömetrin jäätelökioski. Ravintolat odottivat sesonkia ikkunat peitettyinä ja rantapalveluja luvattiin pääsiäisen jälkeen. Mutta mitäpä tuollainen lenkkeilijää haittaisi. Kaunis paikka, voimme suositella. Tänään paistoi aurinko, helmikuussa katselimme auringonlaskua. Molempi parempi.

Rantareitti  Calalahondan ja Cabopinon välillä on reilut 7 km.

Artolan dyynit ja Cabopino

Jos Artolan dyyneille ei olisi rakennettu kävelijöille puisia siltoja, herkkä kasvisto ja kauniit dyynit olisi tallottu pilalle. Kävimme täällä ensimmäisen kerran maaliskuussa  ja silloin ympäristössä oli paljon kevään keltaista.

Sillat nostavat kävelijät myös mukavasti ylös maasta ja parantavat näkymiä. Ilmeisesti sillat ovat myös esteettömiä, ei ainakaan portaita ole.

Päivällä on kaunista ja kirkasta, mutta auringonlaskun aikaan Cabopinon lankkusilloilla on aivan omanlaista tunnelmaansa.

Meren yli näkee myös Gibraltarin siluetin ja Afrikan puolelle.

Lähellä on myös siisti ja suosittu Cabopinon ranta palveluineen. Sinne olemme vain katselleet, emme käyneet.

Cabopinon puiset kävelysillat ovat tosiaankin parhaimmillaan ennen auringonlaskua, koska niiltä näkee huikean auringon laskun mereen. Näytti siltä, että käydessämme täällä marraskuussa turistisesongin ulkopuolellakin jokunen muukin oli tullut katsomaan, kun aurinko vähitellen valui mereen.

Cabopinoon on helppo tulla. Marbellasta päin on kymmenisen kilometriä rantatietä ja selvä viitta liittymästä Cabopinoon. Fuengirolasta sama toisin päin. Marbellan ja Fuengirolan väliset bussit kulkevat tätä tietä myös. Ennen dyynialuetta on iso parkkipaikka. Tullessamme siellä käveli mies, joka pyyteli euron parkkimaksua. Toki se oli vapaaehtoinen ja saimme lapun, joka kertoi meidän vapaaehtoisesti tukeneen invalideja. Ihan sama. Mietimme vain, olisiko autolle mahdollisesti tapahtunut jotain, jos emme olisi tukeneet invalideja vapaaehtoisesti.

Tänään kävimme Cabopinossa keskellä kaunista aurinkoista päivää. Cabopinoon tosiaankin kannattaa tulla mihin aikaan päivästä tahansa. Emme pettyneet nytkään. Emme maisemiin emmekä seuraan. Kiitos!

Voit seurata meitä tykkäämällä Facebook-sivustamme, toivottavasti otan ihan

kohta kuvia Puente Genilin jouluvaloista.

5 ajatusta artikkelista “Calahondan ja Cabopinon lankkupolut – helppoa ja hauskaa

 1. Tiina Johanna / Kookospalmun alla

  Tuo lankkupolku vaikuttaa ihan mielettömän hyvältä hankkeelta ja itsekin haluan päästä sen tallustelemaan. Se on myös esteettisesti hyvän näköinen, eikä suinkaan näytä pilaavan maisemia. 🙂 Tässä tulee niin ikävä takaisin Espanjaan näitä teidän postauksia lukiessa, vaikka omasta reissusta ei ole aikaa kuin pari kuukautta vasta takana. 🙂 Ihania kuvia ja niin kaunista on.

  Tykkää

  Vastaa
  1. espanjaan Kirjoittaja

   Meillekin tulee taas ikävä, kun ensi viikolla lähdemme jouluksi takaisin Suomeen. Toki meillä Suomessa on paljon ihanaa, ystävät, lämmin koti, iso ja rakas perhe ja semmoista. Mutta säiden ja näiden ulkoilumahdollisuuksien takia olisi niin ihanaa olla myös täällä. Toivomme taas paluuta kevääksi, mutta jää nähtäväksi. Tuosta lankkupolusta olen samaa mieltä. Se on hyvän näköinen ja tekee niin helpoksi kulkea rantaa pitkin rauhassa. Kiitos kommentistasi ja toivottavasti taas pääset tänne.

   Tykkää

   Vastaa
 2. Katja / Lähtöselvitetty

  Me tallasimme kolmisen vuotta sitten noita Calahondan lankkupolkuja. Ne olivat meille suuri pelastus, sillä keskimmäinen lapsi sairasti vesirokkoa heti matkan aluksi. Tyhjillä rannoilla ja lankkupoluilla oli hyvä kuljeskella, kun missään ei ollut ihmisiä. Helmikuussa palveluja ei ollut, mutta se oli meille vain hyvä: saimme tyhjentää eväskassejamme ihan rauhassa.

  Tykkää

  Vastaa
  1. espanjaan Kirjoittaja

   Calahondan lankkupolut tosiaankin ovat hyvä ja helppo vaihtoehto, kun ei halua ponnistella ja ottaa haasteita rinteistä ja kivistä. Ja maisemat merelle ovat kivat. Tosi on tuokin, sesongin ulkopuolella palvelut ovat vähäiset, helmikuussa on vaikea löytää yhtään mitään. Eväät mukaan, hyvä juttu. Istahtamispaikkoja kyllä riittää. Kiitos kommentistasi!

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s