Malagan vuorten maisemia – Mirador de Pocopan

Malagan vuoret

Meidän patikointikohteistamme Malagan vuoret ovat suosikkimme. Metsä, maisemat, rauha, vuorten rinteillä kulkevat polut ja järjestetyt näköalapaikat ovat kaikki meidän mieleemme. Meille on jo syntynyt useita lempipaikkoja vaelteluun. Näistä tämänpäiväinen eli Mirador de Pocopán tarjoaa mukavasti kävelyä ja aivan huikeita maisemia.

Vuorille pääsee Malagan suunnasta maisematietä A-7000.

Tielle joutuu vähän etsimään alkua, koska A-7 tieltä ei ole selkeää liittymää, mutta tämä reitti on osoittautunut toimivimmaksi.

Mirador de Pocopán

Maisematieltä pääsee Mirador de Pocopánille kääntymällä Fuente de la Reinan kohdalta jyrkästi vasemmalle pikkutielle, jonne on viitat Contadoras ja Hotel Humaina. Hetken pikkutieajelun jälkeen käännytään oikein jyrkästi oikealle suuntaan Contadoras. Vasemmalla olisi toinen  näköalapaikka, jonka lähelle pääsee autolla eli Mirador Fransisco Vazquez Sell. Kiva sekin, olemme käyneet aikaisemmin.

Contadorasin parkkipaikalla ei ollut ketään muuta. Viikonloppuisin yleensä on.

Lähtöpaikalla on taulu, jossa on kartta.

Patikkareitti alkaa tästä. Oikealla on tie, jota pitkin voisi ajaa autolla Miradorille. Ei kiinnosta. Pieni, kivinen, kuoppainen, kaiteeton. Mutta jos haluaa, kyllä sinne autollakin pääsee. Keskellä kuvassa on pieni polku, jolle viitoitus ohjaa. Käytännöllisin on kuitenkin vasemmalla portin takana oleva tie, jolta parin mutkan jälkeen pääsee sujuvimmin polulle.

Näissä maisemissa kuljimme. Aurinko lämmitti, tuulen humina ja lintujen äänet hellivät korvia, maisemat olivat niin hienoja, että matkanteko oli huomattavan hidasta. Käytimme noin kahden ja puolen kilometrin matkaan reilun tunnin.

Jalkojen juuressa näkyivät vihreiden mäntyjen latvat, hiukan kauempana lähimmät vuoret levittäytyivät samettisina mattoina ja kaukaisemmat sinisten varjojen läikittäminä jonoina. Näiden ohi ei pääse pysähtelemättä.

Pikkupysähdyksiä tuli polun varrella välillä muistakin syistä. Näitä nähtyämme sovimme, että tänne ei kovin tuulisilla säillä lähdetä ollenkaan.

Lopulta olimme täällä. Sauvoista oli hurjasti apua viimeisen kolmensadan metrin nousussa. Juhalla oli, minulla ei. Ja tuolla se Juha menee jo kaukana edellä.

Mäen korkeimmalla kohdalla on pikkuinen rakennus. Sen sisällä on tulisija, ehkä kysymys on jonkinlaisesta grillipaikasta. Vessa olisi tervetulleempi, mutta sitä ei ole.

Kivinen terassi oli ihana paikka syödä eväitä ja juoda päiväkahvit.

Edessämme loisti auringon valaisema meri.

Toiseen suuntaan näkyi pieniä kyliä ja lisää vuoria.

Selfietyyppiset kuvat näillä paikoilla ovat ihan must. Pitäähän kaikkien nähdä, että juuri minä olin täällä näissä ihanissa maisemissa.

Koko matkan aikana emme nähneet ainuttakaan ihmistä missään. Aivan omassa rauhassa kuljimme kahdestaan. Ja kun ei kuvanottajaa ollut, ehdin kyllä juosta kuvaan kymmenen sekunnin itselaukaisijan virityksen jälkeen.

Lopulta maltoimme lähteä takaisin. Nyt päätimme kokeilla, millainen tuo autotie olisi. Helppo se oli kävellä. Kamerani oli kyllä suorassa.

Tieltä näkyi, missä olimme käyneet. Tuo kiipeämämme rinne näkyi täältä todella vaikuttavan näköisenä.

Autotie kulki korkeammalla  kuin polku, jota juuri olimme tulleet.

Maisemat olivat ylhäältä vielä paremmat kuin polulta. Vuorten värien vaihtelu pysäytti koko ajan ja oli jo vaikea päättää, olinko jo ottanut sen huikeimman kuvan, vai pitikö vielä ottaa uusi vielä huikeampi. Näitä maisemakuvia on muistikortilla kymmeniä. Pysähdy sinäkin ja katsele kanssamme.

Vilkaisu sinitaivaalle oli ihan yhtä palkitseva.

Voi ihanuus, mikä päivä!

Vielä pikku infoa reitistä kuvina:

Näin käännytään tieltä A-7000

Vasemmalla on toinenkin näköalapaikka, jonne voi ajaa.

Tältä näytti kävelyreittimme. Viitisen kilometriä yhteensä.

Voit seurata meidän retkiämme ja matkojamme Facebookissa: Ailajajuha.

14 ajatusta artikkelista “Malagan vuorten maisemia – Mirador de Pocopan

 1. Pirjo

  Ihania nuo ”kerrosvuori”-kuvat!Mieleen palaa sininen hetki pienessä etelä-Ranskalaisessa Tourtourin-kylässä muutama vuosi sitten;vuoria peräperää kauas horisonttiin ja mitkä värit..
  Kiitos taas vinkeistäsi patikointiin,ehkä taas keväällä noille seuduille.

  Tykkää

  Vastaa
  1. espanjaan Kirjoittaja

   Kiitos Pirjo! Keväällä nuo vuoret ovat mielestäni vielä ihanampia, kun kaikki alkaa kasvaa, maassa on vielä paljon vihreämpää ja monenlaisia kukkia alkaa tulla. Nyt syksyllä on vähän kuivaa. Mutta ihanaa hyvällä säällä silti.

   Tykkää

   Vastaa
 2. Reissausta ja ruokaa

  Mahtavia vinkkejä! Juuri tuonne on ollut tarkoitus päästä koirien kanssa patikoimaan, mutta jotenkin on koko vuoristo vaikuttanut epäselvältä ja hankalakulkuiselta, vaikka kansallispuiston sivuilta saikin nähtäväkseen epäselvät kävelyreittikartat. Nyt tuntuu helpommalta lähteä tuonne, vaikka ajosta tuleekin pitkä. Aiomme kokeilla tuota liittymää A7-tieltä. Säät ovat tietty olleet huonot, joten saa nähdä milloin tuonne päästään.

  Tykkää

  Vastaa
  1. espanjaan Kirjoittaja

   Malagan vuoret näyttivät meistäkin hyvin epäselviltä, eikä kunnon tietoa ollut missään. Olemme itse löytäneet paljon, samoin etsineet sinnikkäästi yksinkertaista liittymää A7-tieltä, mutta ei ole löytynyt. Olen kirjoittanut myös koosteen kaikesta löytämästäni, siitä löytyy karttoja ja muitakin kohteita kuin tuo Pocopán. Kiitos kommentistasi!

   Tykkää

   Vastaa
 3. Annemaria/Samppanjaa muovimukista

  Sähän voisit Aila julkaista kokemuksillanne jo Andalusian vaellusoppaan 🙂 Jos kaipaa vinkkejä patikointiin näillä hoodeilla, kannattaa vilkaista sun blogin sisältöä. Mukavaa oli tavata ihan kasvotusten. Hyvää joulunodotusta ja turvallista kotimatkaa.

  Tykkää

  Vastaa
  1. espanjaan Kirjoittaja

   Kiitos kannustuksesta! Enpä oikein usko, että energiaa ihan oppaaseen asti riittäisi, mutta kiva kuulla, että näistä meidän retkikertomuksista voisi jollekin olla hyötyä. Se mielessä usein näitä kirjoittelemmekin. Oli tosi kiva tavata. Ja samaa hyvää joulunodotusta sinullekin.

   Tykkää

   Vastaa
   1. espanjaan Kirjoittaja

    Kiitos kommentistasi! Minuakin ihan ihmetyttää, miten hiljaista tuolla Malagan vuorilla on. On ihania maisemia, rauhallisia polkuja ja todella harvoin näemme muita ihmisiä. Muutama ihminen saattaa kävellä vastaan ja joillain levähdysalueilla on perheitä grillaamassa viikonloppuisin. Aivan ihanteellisen rauhallista seutua. Tuntuu siltä, että harvat ollenkaan tietävät tästä puolesta Aurinkorannikolla. Tänne tullaan rannalle eikä lähdetä vuorten suuntaan. Siksikin kirjoitan näistä vaelluksistamme. Toivoisin, että ihmiset tietäisivät.

    Tykkää

 4. Virpi/Hätälasku matkablogi

  Onhan ihania maisemia! Aivan upea reitti varmasti ja vielä omassa rauhassa. Tuonne kannattaa lähteä jos kaipaa rauhoittumista ja luontoa. 🙂

  Tykkää

  Vastaa
  1. espanjaan Kirjoittaja

   Täältä löytyy tällaisia rauhallisia juttuja paljon enemmän kuin ihmiset tietävätkään. Yritän näillä postauksilla kertoa, että yhä useampi löytäisi. Kiitos!

   Tykkää

   Vastaa
  1. espanjaan Kirjoittaja

   Kyllä, juuri noin. Mennään kärsivällisen hitaasti, mutta mennään. Kiitos kommentistasi!

   Tykkää

   Vastaa
 5. Tiina Johanna / Kookospalmun alla

  Kyllä Espanjassa vaan on niin kaunista luontoa.. ❤ Ihana katsella ja tunnelmoida näiden kuvien ja patikointitarinoiden mukana. Ei ainakaan helpota tätä omaa marraskuista matkakuumetta ja kaipuuta takaisin Espanjaan. Hyviä patikointeja teille, minne seuraavaksi sitten suuntaattekaan. 🙂

  Tykkää

  Vastaa
  1. espanjaan Kirjoittaja

   Kiva, kun kommentoit lisääkin! Kiitos. On Espanjassa valtava määrä ihania paikkoja ja ihania maisemia patikointiin. On syy palata takaisin, kun ensin vietämme joulunajan Suomessa. Näitä Malagan vuoria haluaisin tutkia aina vain uudelleen. Ihan suosikkini.

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s